Nici noi nu vă vom uita Sanctitate!

Dragi timişoreni, dragi credincioşi!

Cu mai bine de 16 ani în urmă, în ajunul vizitei sale în România, Papa Ioan Paul al II-lea trimitea acest mesaj: „Dragi români, cu gândul şi cu inima sunt deja printre voi, aşteptând cu nerăbdare momentul de a trece graniţele ţării voastre şi de a poposi pe un pământ atât de ilustru prin tradiţiile sale...” M-am folosit de acest mesaj pentru că şi noi aşteptăm cu nerăbdare momentul în care va poposi în biserica noastră relicva marelui papă. Numele lui Ioan Paul al II-lea este cunoscut în întreaga lume. Nici o altă personalitate de la sfârşitul sec. XX şi începutul sec. XXI nu a influenţat atât de mult istoria lumii şi nu a atins atât de mult milioane de inimi de pe toate continentele câştigând recunoaşterea, admiraţia şi respectul tuturor acelora pe care i-a întâlnit. Emeritul papă Benedict al XVI-lea are perfectă dreptate când spune că Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost un veritabil far al umanităţii, un martor plin de compasiune al tragediilor generate de totalitarism şi un arhitect spiritual al tranziţiei lumii moderne către o nouă fază a istoriei. Recent, pe 26 aprilie 2015, cu ocazia primei aniversări a canonizării lui Ioan Paul al II-lea, papa Francisc spunea miilor de pelerini adunaţi la Roma:
„Preaiubiţilor, să răsune întotdeauna în inimile voastre îndemnul său «Deschideţi porţile lui Cristos!», pe care îl spunea cu vocea lui puternică şi sfântă.”

Relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea, care vine şi la Timişoara conţine câteva picături de sânge. Ea a fost dăruită Arhiepiscopiei de Bucureşti personal de către fostul secretar al papei, actualul mitropolit de Cracovia, Cardinalul Stanislaw Dziwisz. Întorcându-ne iar la timpul vizitei papei în România, fostul preşedinte al ţării spunea la plecarea Sfântului Părinte: „Plecarea Sanctităţii Voastre nu este o despărţire, căci darurile Voastre rămân cu noi. Ne-aţi dat încredere în propriile forţe şi în propriul destin. Acest elan de speranţă pe care vi-l datorăm va rămâne de-a pururi prezent în amintirea şi în inimile noastre. Aţi adus românilor pacea inimii şi credinţa că nu îi veţi uita în rugile Voastre.”

Dragi timişoreni! Acum este rândul nostru să-i spunem prin prezenţa noastră şi prin rugăciunile noastre: nici noi nu vă vom uita Sanctitate! Mulţumesc tuturora care au făcut posibil ca relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea să ajungă la Timişoara! Vă aşteptăm cu mare drag!

Pr. Kapor János, paroh

 

© Parohia romano-catolică Timişoara II - Fabric